
Ingredienser:
140 g gräddädelost
100 g färskost
1 ägg
15 pepparkakor
3 msk smör
100 g blå vindruvor
50 g valnötskärnor
1 msk strösocker
1,5 msk balsamvinäger
svartpeppar (nymald)
salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält färskosten. Klä en brödform med smörpapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar. Krossa valnötterna.
- Mosa pepparkakorna i en mortel och tillsätt smöret tills det blir en deg. Tryck ut degen i formens botten. Knäck ägg i en bunke och rör ut med färskosten. Vänd ner mögelosten och häll ut smeten i formen.
- Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 20 min. Ställ sedan cheesecaken i kylen i ca 2 tim. Om ni har bråttom ställ den i frysen i ca 30 min. Glacera valnötterna 10 min innan cheesecaken ska serveras.
- Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar. Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.
Receptet hittade jag här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar