
1 kg potatis
1 burk ansjovis (hela) eller 1,5 burkar filéer
2 gula lökar
2 msk ströbröd
3 dl grädde
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ungssäker form (kant 5-6 cm). - Filéa (om hela) ansjovisen. Spara spadet.
Skala och skiva lök. Skala potatisen.
Skär dem i "pommes fritesstavar".
Lägg de skurna potatisstavarna i kallt vatten för att inte mörkna och för att bli av med lite stärkelse. Låt rinna av i såll. - Fyll formen med drygt hälften av potatisen.
Lägg på ett lager lök och ansjovisfiléer.
Lägg över resten av potatisen.
Häll på ansjovisspad och hälften av grädden. Häll ströbröd över. - Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Häll på resten av grädden efter 30 min.
Receptet hittade jag här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar