fredag 14 november 2008

Janssons frestelse

Ingredienser:
1 kg potatis
1 burk ansjovis (hela) eller 1,5 burkar filéer
2 gula lökar
2 msk ströbröd
3 dl grädde

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Smörj en ungssäker form (kant 5-6 cm).

  2. Filéa (om hela) ansjovisen. Spara spadet.
    Skala och skiva lök. Skala potatisen.
    Skär dem i "pommes fritesstavar".
    Lägg de skurna potatisstavarna i kallt vatten för att inte mörkna och för att bli av med lite stärkelse. Låt rinna av i såll.

  3. Fyll formen med drygt hälften av potatisen.
    Lägg på ett lager lök och ansjovisfiléer.
    Lägg över resten av potatisen.
    Häll på ansjovisspad och hälften av grädden. Häll ströbröd över.

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
    Häll på resten av grädden efter 30 min.

Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer: