fredag 21 november 2008

Karamelliserad saffransgröt

4 portioner

Ingredienser:
750 g färdig risgrynsgröt
0,5 g saffran
4 msk strösocker
0,5 vaniljstång
4 msk råsocker (eller vanligt)
1 dl sötmandel
salt
brännare

Gör såhär:
  1. Tillaga gröten och låt den svalna (1,5 tim).

  2. Skålla mandel: Lägg mandel i kokande vatten någon minut. Ta ur och låt dem svalna. Kläm bort skalet genom att pressa mandeln mellan fingrarna.

  3. Blanda kall gröt, saffran, socker och urskrapade vaniljfrön.

    Lägg gröten i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera (bränn) med en liten brännare.

  4. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt. Grovhacka mandlarna. Garnera saffransgröten med mandlarna.

Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer: