
Ingredienser:
7 st blodapelsiner
0,5 dl strösocker
3 msk cointreau
färsk citronmeliss
mörk blockchoklad
Gör såhär:
- Skär av ett lock på fyra apelsiner genom att skära ett sicksackmönster runt om.
Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet. - Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare el. mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
- Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna ca 95 min.
- Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.
- Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.
Receptet hittade jag här.
2 kommentarer:
Det ser väldigt gott ut.
Blodapelsin är UNDERBART gott, och juligt!
Skicka en kommentar