måndag 17 november 2008

Blodapelsingranité

4 portioner

Ingredienser:
7 st blodapelsiner
0,5 dl strösocker
3 msk cointreau
färsk citronmeliss
mörk blockchoklad

Gör såhär:
  1. Skär av ett lock på fyra apelsiner genom att skära ett sicksackmönster runt om.
    Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.

  2. Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare el. mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.

  3. Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna ca 95 min.

  4. Smält chokladen i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.

  5. Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.


Receptet hittade jag här.

2 kommentarer:

Lillstrumpa sa...

Det ser väldigt gott ut.

Maria sa...

Blodapelsin är UNDERBART gott, och juligt!