onsdag 19 november 2008

Chokladtryffel med smak av apelsin

Ingredienser:

Skal av 1/2 apelsin
0,8 dl vispgrädde
75 g mörk choklad, 70%
0,5 dl strösocker
20 g smör
1,5 msk hallonsylt

Topping:
1 dl strösocker
0,5 msk lakritspulver
1,5 msk kakao

Dekor:
Stjärnanis (valfritt)

Gör såhär:
  1. Grovriv apelsinskal. Endast orange skal, det vita är bittert.

  2. Lägg alla tryffelingredienser i en kastrull.
    Låt smälta på låg värme. Får inte koka.

  3. Häll smeten i en bunke.
    Ställ in i kylen i minst 3 timmar.

  4. Blanda toppingingredienserna.
    Rulla små bollar av smeten.
    Rulla bollarna i toppingen, dekorera eventuellt med stjärnanis.


Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer: