tisdag 18 november 2008

Ju(v)lig tiramisu

4 portioner

Ingredienser:
0,8 dl rundkornigt ris
1,6 dl vatten
4 dl mjölk
0,5 msk strösocker
salt
8 st savoiardikex (eller osötade kex/rån)
20 björnbär (färska)
1 msk vitvinsglögg (eller annat starkvin)

Gör såhär:
  1. Risgrynsgröt: Häll ris i en kastrull med dubbla mängden vatten. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 minuter.

    Tillsätt mjölk och låt småkoka cirka 40 minuter under lock, tills gröten svällt.
    Smaksätt med lite socker. Låt kallna.

  2. Tiramisu: Bryt kex i bitar. Halvera bär.
    Lägg lite kex i botten av portionsglas och droppa över lite vitvinsglögg.
    Fyll på med lite gröt och lite bär.

    Gör om proceduren några gånger tills glaset är fyllt.

Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer: