tisdag 11 november 2008

Apelsinkola

Ingredienser:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

rivet skal av en apelsin


Gör såhär:
  1. Smält smör i en tjockbottnad kastrull.
    Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj.

    Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov.
    Rör om regelbundet. Koktid ca 15 minuter i en vid kastrull och 30 min i en smal.

  2. Riv apelsinskal och tillsätt i kolasmeten.
    Olja in en ugnsplåt.

  3. Häll upp smeten på plåten. Låt svalna.
    Skär eller klipp i bitar.

  4. Linda smörpapper eller annat papper runt halva kolabiten. Fäst med tunt snöre runt, om det skall vara extra fint. Förvaras kallt.

Receptet har jag hittat här.

Inga kommentarer: