onsdag 5 november 2008

Apelsinchokladkaka










Ingredienser:

Rivet skal av 2 apelsiner
½ dl pressad apelsinsaft
½ dl apelsinlikör
100 g smör eller margarin
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör såhär:
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 21 cm i diameter.
2. Riv skalet från apelsinerna och pressa därefter saften ur en av dem. Blanda i en kastrull tillsammans med likören och låt sjuda på svag värme tills cirka 2 msk av vätskan återstår.
3. Smält smöret i en kastrull. Drag bort från värmen och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör därefter ner apelsinvätskan. Blanda väl.
4. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. Vänd sist ner mjölet blandat med vaniljsocker och salt.
5. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter i 175°C. Låt svalna och servera gärna med grädde eller glass.


Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer: