söndag 9 november 2008

Choklad- och russinbrownies (utan socker)

4 portioner
Tillagningstid 45 min

3 st äggvitor
300 g naturell färskost
2,5 dl Canderel strö
1 dl kakao
2 tsk vaniljextrakt (konc.)
0,5 dl standardmjölk
1,2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, osötad
1 dl sultanrussin (el. svarta)

Ugnsfast form 15 x15 cm
bakplåtspapper


Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 180ºC.
    Kläd en ugnsform med bakplåtspapper.
    Bryt/hacka choklad i småbitar.

  2. Häll äggvita i en skål och vispa tills vitan formar mjuka toppar.

  3. Blanda färskost med Canderel (el. socker) i en annan stor skål. Tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt och mjölk.
    Vispa ordentligt till jämn smet.
    Vänd ner den vispade äggvitan.

  4. Blanda mjöl med bakpulver.
    Vänd ner detta i smeten tillsammans med choklad och russin.

  5. Häll försiktigt över smeten i formen.
    Baka i 20-25 min tills ytan blivit hård.
    Låt svalna något i formen.
    Skär fyrkanter och servera dem ljumna.

Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer: