
Tillagningstid 45 min
3 st äggvitor
300 g naturell färskost
2,5 dl Canderel strö
1 dl kakao
2 tsk vaniljextrakt (konc.)
0,5 dl standardmjölk
1,2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, osötad
1 dl sultanrussin (el. svarta)
Ugnsfast form 15 x15 cm
bakplåtspapper
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180ºC.
Kläd en ugnsform med bakplåtspapper.
Bryt/hacka choklad i småbitar. - Häll äggvita i en skål och vispa tills vitan formar mjuka toppar.
- Blanda färskost med Canderel (el. socker) i en annan stor skål. Tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt och mjölk.
Vispa ordentligt till jämn smet.
Vänd ner den vispade äggvitan. - Blanda mjöl med bakpulver.
Vänd ner detta i smeten tillsammans med choklad och russin. - Häll försiktigt över smeten i formen.
Baka i 20-25 min tills ytan blivit hård.
Låt svalna något i formen.
Skär fyrkanter och servera dem ljumna.
Receptet hittade jag här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar