
De syrliga, krispiga granatäppelkärnorna friskar upp. Annan syrlig frukt är också gott till, som ananas skuren i bitar eller smörstekta äppelbitar. Enkelt och snabbt!
4–5 portioner.
Tid: 25 min.
Ingredienser:
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk smör
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
1 msk färsk, riven ingefära
Till servering:
1 granatäpple
God vaniljglass
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till såsen utom ingefäran i en kastrull. Vispa under uppvärmning så att kakaon löser sig. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter. Dra från värmen och låt svalna lite. Vispa i ingefäran.
2. Dela granatäpplet och pilla ut de små kärnorna.
3. Servera den ljumma såsen med vaniljglass. Strö över granatäppelkärnorna.
Receptet hittade jag här.
1 kommentar:
Mmm, granatäpple.
Skicka en kommentar