tisdag 4 november 2008

Ingefärskolasås, granatäpple och glass

En seg, söt chokladsås med mycket smak av ingefära.
De syrliga, krispiga granat­äppelkärnorna friskar upp. Annan syrlig frukt är också gott till, som ananas skuren i bitar eller smörstekta äppelbitar. Enkelt och snabbt!

4–5 portioner.

Tid: 25 min.

Ingredienser:

1,5 dl vispgrädde

1 dl strösocker

1 msk smör

1 dl ljus sirap

1 msk kakao

0,5 tsk vaniljsocker

1 knivsudd salt

1 msk färsk, riven ingefära


Till servering:

1 granatäpple

God vaniljglass


Gör så här:

1. Lägg alla ingredienser till såsen utom ingefäran i en kastrull. Vispa under uppvärmning så att kakaon löser sig. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter. Dra från värmen och låt svalna lite. Vispa i ingefäran.

2. Dela granatäpplet och pilla ut de små kärnorna.

3. Servera den ljumma såsen med vaniljglass. Strö över granatäppelkärnorna.


Receptet hittade jag här.