
Äpplen används till en uppsjö produkter förutom att bara ätas rå. Nästan all saft som säljs i butiker (oavsett smak) består till största delen av äppelsaft. Det görs även äppeljuice, -cider (och äppelcidervinäger), -mos, applejack och Calvados av dem. Det görs pajer och kakor av dem, de karamelliseras (särskilt den här tiden på året) och de ugnsbakas.
Tester har visat att äpplen innehåller ämnen som skulle kunna motverka lung-, prostata- och tjocktarmcancer. Äpplen innehåller inte lika höga mängder av vitaminer och mineraler som annan frukt, och förvånande nog även mindre fibrer än många andra frukter och grönsaker. Trots detta tros äpplen -på grund av de fibrer de ändå innehåller, det låga kaloriinnehållet och det faktum att de inte innehåller något kolesterol - motverka dåligt kolesterol och hjärt- och kärlsjukdomar samt hjälpa viktminskning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar