lördag 6 december 2008

Julslaw

4 portioner

Ingredienser:
0,2 huvud rödkål
1 st syrligt äpple
1 stjälkselleri
30 g valnötskärnor
0,5 dl majonnäs
0,5 dl naturell yoghurt
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk osötad fransk senap
1,5 msk olivolja
salt och peppar

Gör såhär:
  1. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
    Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple & nötter.
    Skär sellerin i tunna skivor. Blanda.

  2. Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt & peppar.
    Häll den över salladen och rör om.
    Toppa med äppelskivor.

  3. Täck över och ställ kallt 2-12 timmar.
    Servera.

Receptet har jag hittat här.

Inga kommentarer: