lördag 20 december 2008

Kanderade äpplen

10 stycken

Ingredienser:
10 stycken (små röda) äpplen
10 st glass- eller blompinnar
4,5 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk glukos
röd karamellfärg
ev. 1,5 dl kokosflingor


Gör så här:
  1. Tvätta och torka äpplena. Stick ned pinnarna i äpplena - vid skaftet.                                                                                                                                                                             
  2. Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av. Tillsätt glykos och låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150 grader.                                                                                                                                                                        
  3. Sockret ska karamelliseras och bli ljusbrunt. Om det inte fått koka tillräckligt länge blir kanderingen seg istället för knäckig.                                                                                                       
  4. Stäng av värmen, och doppa äpplena i knäckblandningen. Doppa eventuellt de färdiga äpplena i kokosflingor (innan knäcken hunnit stelna). Låt svalna.

Receptet hittade jag här

Inga kommentarer: