
Ingredienser:
10 stycken (små röda) äpplen
10 st glass- eller blompinnar
4,5 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk glukos
röd karamellfärg
ev. 1,5 dl kokosflingor
Gör så här:
- Tvätta och torka äpplena. Stick ned pinnarna i äpplena - vid skaftet.
- Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av. Tillsätt glykos och låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150 grader.
- Sockret ska karamelliseras och bli ljusbrunt. Om det inte fått koka tillräckligt länge blir kanderingen seg istället för knäckig.
- Stäng av värmen, och doppa äpplena i knäckblandningen. Doppa eventuellt de färdiga äpplena i kokosflingor (innan knäcken hunnit stelna). Låt svalna.
Receptet hittade jag här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar